Healthy tan in summer without sun and tanning beds

Zdrava poletna zagorelost brez sonca in solarija

Poletje je tu, z njim pa tudi želja po lepo zagoreli koži. Vendar se koža ne zagoreva enakomerno, nekateri pa so alergični na sonce. Da ne omenjamo neprijetnih posledic dolgotrajnega sončenja ali sončnih opeklin. Kako doseči lepo in zdravo zagorelost, ne da bi pri tem ogrozili zdravje svoje kože? Za vas imamo nekaj nasvetov.


Betakaroten zagotavlja enakomeren ten kože

Eden od načinov za lepo barvo kože je, da telesu zagotovite dovolj betakarotena. Ta je naravno prisoten v sadju in zelenjavi, kot so paradižnik, korenje, buče ter špinača in brokoli. Betakaroten je naravno barvilo, ki koži zagotavlja rjavo barvo, poleg tega pa je tudi potreben vitamin A. Na trgu lahko najdete tudi številna prehranska dopolnila, obogatena z betakarotenom. Zagotovo boste našli svoje. Vendar ga morate jemati vsaj tri tedne, preden se nameravate sončiti.


Zdrava zagorelost brez nevarnosti opeklin na koži

Najzanesljivejši način za doseganje enakomerne in zdrave zagorelosti je uporaba kakovostnega olja za samoporjavitev. Naravna olja za samoporjavitev, kot je LUUV suho olje, so odlična izbira za tiste, ki se želijo izogniti soncu in solariju, a si kljub temu želijo lepo zagorelost. Olje za samoporjavitev LUUV ne pušča madežev, hkrati pa kožo temeljito navlaži. Za tiste, ki želijo sijočo zagorelost, je na voljo samoporjavitveno bleščeče korenjevo olje z naravnim zaščitnim faktorjem SPF 10. In tretjič, samoporjavitveni serum za obraz, ki ne vsebuje nobenih kemikalij in dodatkov, intenzivnost zagorelosti pa lahko preprosto prilagodite s količino nanosa seruma. Druga prednost teh izdelkov za samoporjavitev je upočasnitev staranja kože.


Visokokakovostni piling spodbuja enakomeren ten kože

Pred nanosom izdelkov za samoporjavitev priporočamo temeljit piling, da odstranite odmrle celice ter naredite kožo bolj gladko in prekrvavljeno, ki bo enakomerneje sprejela samoporjavitev.


Seveda ne smete popolnoma izpustiti sonca. Dovolj sonca je še posebej pomembno za tvorbo vitamina D. Vendar poskrbite, da se soncu izpostavljate ob primernem času, ne opoldne, in ne pozabite uporabljati kakovostne kreme za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem SPF. Čeprav je zagorelost lepa in seksi, se zavedajte, da lahko sončni žarki in solarij povzročijo nepopravljive poškodbe kože. Zato moramo sončenje jemati resno in se sončiti preudarno. Raje uporabljajte samoporjavitvena sredstva in se sončite zmerno.
Back to blog