Bakuchiol - A natural and effective alternative to retinol

Bakuchiol - Naravna in učinkovita alternativa retinolu

Bakuchiol je sestavina rastlinskega izvora, ki jo številni strokovnjaki za nego kože hvalijo kot naravno in učinkovito alternativo retinolu. Čeprav je slednji zelo priljubljen zaradi svojih sposobnosti izboljšanja teksture kože, zmanjšanja gub in boja proti aknam, ima tudi svoje slabosti. Na primer, lahko povzroči draženje in občutljivost na sonce. Bakuchiol ponuja podobne prednosti kot retinol, vendar brez teh stranskih učinkov.       



Bakuchiol - naravni boj proti staranju kože



Bakuchiol je izdelan iz semen in listov rastline Psoralea corylifolia, ki raste v Indiji in je znana v tradicionalni indijski medicini ajurvedi. Raziskave so pokazale, da ima močne antioksidativne lastnosti in se lahko bori proti vnetjem.

Ta snov je edinstvena, saj tako kot retinol spodbuja kožo k proizvodnji kolagena, beljakovine, ki zagotavlja elastičnost in čvrstost kože. Bakuchiol lahko tako pomaga zmanjšati gube in izboljšati strukturo kože. Ima tudi sposobnost uravnavanja nastajanja sebuma, zaradi česar je učinkovit proti aknam.


Za razliko od retinola bakuchiol ne povzroča draženja ali občutljivosti na sonce. To pomeni, da je primeren tudi za občutljivo kožo in se lahko uporablja zjutraj in zvečer. Prav tako je varen za nosečnice in doječe matere, za katere retinol pogosto ni priporočljiv.


Medtem ko je retinol lahko agresiven in kožo izsuši, je bakuchiol nežen in vlažilni. To pomeni, da retinol lahko povzroči rdečico in luščenje, bakuchiol pa teh težav ne povzroča.


Poleg tega je bakuchiol 100-odstotno naravna sestavina, medtem ko je retinol sintetični derivat vitamina A. Za tiste, ki imajo raje naravno kozmetiko, je bakuchiol idealna izbira.


Zaradi tega postaja bakuchiol vse bolj priljubljena alternativa retinolu. Zaradi svojih sposobnosti izboljšanja teksture kože, zmanjšanja gub in boja proti aknam ter nežne in naravne narave je odlična rešitev za tiste, ki iščejo učinkovito, a nežno nego kože.
Back to blog